2017. február 24., péntek

RÓZSAFAOLAJ

Hatásos kiütések, száraz és érzékeny bőr, gombás fertőzések, depresszió, félelem, fáradtság, stressz, izomgörcsök esetén.


A rózsafa (Aniba rosaeodora) Brazíliában és Peruban terem természetes körülmények között, de nem rokona a rózsának, hanem a babérfélék családjába tartozik.
A fából nyert illóolaj jellegzetes, édeskés illata hasonlít a rózsáéhoz, innen kapta a nevét.
Az olajat úgy nyerik, hogy a felaprított faforgácsot vízgőzzel desztillálják. Dél-Amerikában igen régóta nagyra értékelik a rózsafaolajat, mivel relaxál és nyugtat. Ezenkívül antiszeptikus és gobmaölő tulajdonságú, jó hatással van a bőrre.

A zsíros bőr ápolására szolgáló számos szer és sebgyógyító krém egyik összetevője. Az olaj pszichikailag főként depresszió és pánik esetén segít. Friss, virágos illata enyhíti a hangulatingadozást és csökkenti az agressziót. A levegő illatosítására és kozmetikai készítményekbe is szokás használni a rózsafaolajat.

FINOM ILLATA HANGULATJAVÍTÓ

A rózsafaolaj relaxál és nyugtat stresszhelyzetben, vagy ha feszült a hangulatunk. Ha az aromaterápiás mécsesbe a következő keveréket töltjük, visszatér a békesség:

8 csepp rózsafaolaj
5 csepp levendulaolaj

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

111

lap tetejére