péntek, október 2

Mitől natúr egy natúrkozmetikum?


Rengeteg a félreértés és a tévhit annak kapcsán, mit is takar pontosan a natúrkozmetikum elnevezés. Az, hogy egy szappan kézműves technikával, vagy házilag készül, esetleg szép tájak vannak a csomagolásán, nem sokat árul el arról, milyen alapanyagokból készült. Az sem igazán segít az eligazodásban, hogy szinte mindent azzal hirdetnek, hogy természetes, és hogy növényi eredetű anyagokat (is) tartalmaz.

Ha egy kozmetikumot úgy árulnak, hogy nem írják ki pontosan, mi mindent tartalmaz, csak annyit, hogy „fő összetevők”, vagy csak egy-egy növényi alapanyagot hangsúlyoznak a termék kapcsán, az szinte biztos, hogy vegyszeres összetevőket, vagy kőolajszármazékokat is tartalmaz.

Sok cég gátlástalanul kihasználva a vásárlói jóhiszeműségét és figyelmetlenségét, tartósítószereket és mesterséges illatanyagokat is csempész a termékeibe, amelyeket továbbra is úgy ad el, mintha azok csakis természetes alapanyagokból készülnének. Mi eközben hatalmas erőfeszítések árán tartjuk magunkat a teljes vegyszermentességhez, és a Mannákat legmagasabb szintű natúrtermék-vizsgálatnak vetjük alá, egyiket a másik után.


Ahhoz, hogy téged se verhessenek át, a következőket érdemes tudnod:

Natúrkozmetikumok kizárólag természetes alapanyagokból készülnek, szintetikus illat- és színezőanyagok, kőolajszármazékok és tartósítószerek nélkül.

Hosszadalmas átvilágítási folyamaton keresztül kell végigmennie minden terméknek ahhoz, hogy az olyan nevesebb európai natúrkozmetikum minősítő szervezetek, mint pl. az ECOCERT, a COSMOS (korábban BDIH) elismerjék, valóban kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, amelyeket kellően kíméletes eljárásokkal nyertek ki, és dolgoztak fel az adott kozmetikum készítése során. Az sem mindegy, milyen csomagolóanyagokat használnak fel a készítők, és nagyon szigorú állatvédelmi standardok szerint szabályozzák az állati eredetű összetevők felhasználását.

A natúrterméknél még magasabb szintű elvárásoknak kell megfelelnie egy kozmetikumnak ahhoz, hogy elnyerje a COSMOS ORGANIC minősítését. Nem elég, hogy a fenti feltételeket teljesíti, de az elkészítéséhez felhasznált összes alapanyag 95%-a igazoltan biogazdaságokból kell, hogy származzon.
Mindezeket nagyon szigorúan vizsgálják a minősítési eljárás során, kibúvó nincsen.

Ezért is vagyunk büszkék, hogy egyre több Manna nyeri el a legrangosabb európai minősítő szervezet, a COSMOS (korábban BDIH) megtisztelő elismeréseit.

A minősítési eljáráson eddig sikerrel átment Mannák listáját ITT találod, és a lista természetesen folyamatosan bővül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

***