vasárnap, szeptember 27

SZEMRÁNCKRÉM


A megfelelő krémek és kímélő olajok gyengéden táplálják a szemhéj és a szemkörnyék finom bőrét, és megvédik az idő előtti ráncosodástól. Mivel az arc ezen részén kevés fagyyú- és verejtékmirigy található, a bőr éppen itt kezd legkorábban öregedni, és itt van leginkább kitéve a káros külső hatásoknak. A kereskedelemben kapható krémek gyakran tartalmaznak ránctalanító hatóanyagokat, amelyek csupán átmenetileg simítják a bőrt. Ha azonban abbahagyjuk a krém használatát, a bőr láthatóan veszít feszességéből, a ráncok pedig mélyülnek. A tiszta növényi olajokból készült szemránckrémek nem tartalmaznak ilyen anyagokat. Válogatott illóolajok hozzáadásával kímélő módon serkentik és támogatják a bőr természetes védő funkciót.

JÓTÉTEMÉNY A SZEMNEK

A szemvidítófűvel készült húsítő paklás segít, ha a szemünk kipirosodott vagy kimerült. Szemvidítófűvel készült folyadékot a gyógyszertárban is vehetünk. Nedvesítsünk meg vele két vattakorongot, és tegyük tíz percre a szemhéjunkra.

Felhasználás: Egy spatulával tegyünk borsónyi szemránckrémet mindkét kezünk középső- és mutatóujjára. A felső szemhéj és az orrtő találkozásánál kezdve kifelé finoman masszírozzuk el. Ezután a krémet a szem alatti részre vigyük fel, kívülről befelé masszírozva. A szemkörnyék bőrét finoman kenjük be néhányszor. Kb. 10 perc elteltével óvatosan távolítsuk el a felesleget egy törlőkendővel. A szemránckrémet minden reggel és este, bőrtisztítás után, de bőrápoló krém előtt vigyük fel.

Tápláló barackmagolaj

Állagának köszönhetően a barackmagolaj kiválóan bejut a szemkörnyék érzékeny bőrébe. Az olajat a barackmag hidegsajtolásával nyerik. Az első sajtolásból származó olaj a legértékesebb - gyönyörű színe és jellegzetesen édes íze van. A barackmagolaj táplálja és ápolja a szemkörnyék érzékeny bőrét, megvédi a hidegtől és a kiszáradástól, így a bőr sokáig sima és ránctalan marad.

Méhviasz - a bőr természetes védelme

A tiszta méhviaszt a méhek által épített, tisztított és felolvasztott lépből nyerik. A viasz megőrzi eredeti barnássárga színét. A méhviasztól tejföl sűrűségű krém megvédi a szemkörnyék finom bőrét a környezetből származó méreganyagoktól.

SZEMÁPOLÓ KRÉMEK

Szemránckrém

- 25 ml édesmandulaolaj
- 25 ml baracmagolaj
- 15 g sárga méhviasz
- 2 csepp levendulaolaj

Szem alatti táskák esetén

- 25 ml édesmandulaolaj
- 25 ml barackmagolaj
- 15 g sárga méhviasz
- 2 csepp levendulaolaj

  1. Egy üvegtégelyben keverjük össze a mandula- és a barackmagolajat, és adjuk hozzá a méhviaszt. A keveréket vízfürdőn melegítsük fel, hogy a viasz teljesen felolvadjon.
  2. A vízfürdőből vegyük ki a tégelyt, és a krémet alaposan keverjük össze.
  3. amikor a krém kézhőmérsékletűre hhűl, keverjük bele a rózsa- vagy a levendulaolajat.
  4. A kész szemránckrémet töltsük át egy előkészített krémes dobozba.
Mivel a krém nem tartalmaz vizet, minőségét akár egy évig is megőrzi.


Pihenés a szemnek

  • Ha több órán kersztül olyan munkát kell végeznünk, amelnyek során egy közeli pontot vagy egy körülhatárolt területet nézünk, például a számítógép képernyőjét, időről időre nézzünk ki az ablakon. Így megmozgatjuk a szemnizmokat, ami segít megelőzni a ráncok keletkezését.
  • Néhányszor dörzsöljük össze a kezünket, és az így felmelegített tenyerünkkel takarjuk le a szemünket, amelyet azonban tartsunk nyitva. A meleg tenyér és a pár pillanatig tató sötétbe nézés nyugtatja a fáradt szemet.

FIGYELEM!

A szemránckrémet mindig tiszta spatulával vegyük ki a tégelyből. A szennyezett krém nemcsak irritálhatja a szem érzékeny környékét, hanem olyan panaszokat okozhat, mint a szemhéjgyulladás és kötőhártya-gyulladás. Ha kontaklencsét viselünk, különösen vigyázzunk a krém felvitelekor.

ÉRDEMES TUDNI

Ha allergiásak vagyunk a kamillráa, a kivörösödött és fájó szem kezelésére használhatunk zöld és fekete teát is: 2 tasak teát forrázzunk le egy kevés vízzel. Amikor kihűlt, a forrázattal megnedvesített vattakorongot tegyük 15 percre a szemhéjunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

***