péntek, október 17

NARANCSBŐR ELLENI OLAJ - Természetes kozmetikumok

A nők többsége, ha nem is túlsúlyos, a kor előrehaladtával narancsbőrre panaszkodik. A cellulit a bőr irharétegében lerakodó alakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet. A felgyülemlett folyadék ödémát okoz, a bőr felülete a narancs héjához hasonlóan egyenetlenné válik. Ez a bőr öregedésének és a civilizációs tényezők - rossz étkezési szokások, mozgáshiány, túlsúly - szervezetre gyakorolt hatásának tüneteként lép fel. Két fajtáját különböztetjük meg: kemény (tartós) celluliott és a bőr öregedése következtében létrejövő bőrlazaságot. A kemény cellulit a zsírsejteknek a kötőszövet alatt lerakódása, valamint fibrózis (rostszövetté alakulás) révén alakul ki. Az ún. narancsbőr lassú súlyvezstéssel gyakran eltűnik. A tartós eredmény eléréséhez azonban szükséges a táplálkozási szokások megváltoztatása és több mozgás. Segít az illóolajos masszázs, amely serkenti az anyagcserét és feszesíti a bőrt, erősíti a kötőszövetet.

A Ciprusolaj segít eltávolítani a méreganyagokat

A ciprus tűleveliből és tobozaiból desztillált olaj összehúzza a szöveteket. Így segít eltávolítani belőlük a vízfelesleget, méregteleníti és tisztítja a narancsbőr által érintett kötőszövetet. A fűszeres, terpentines illatú olaj serkenti a vérkeringést, megelőzi a visszerek kialakulását. Tökéletesen megfelelő tehát az anticellulit olajhoz.


Felhasználás: Zuhanyozás után mindennap alkalmazzunk előkészítő masszázst. Masszázskefével finoman dörzsöljük végig a lábunkat és a fenekünket. Kezdjük a lábfejünktől, és a bőr kipirulásáig masszírozzuk. Ezután az anticellulit olajat dörzsöljük be a lábfejünkbe, majd masszírozzuk a lábunkat egyre feljebb, és addig dörzsöljük az olajjal, amíg a bőr teljesen be nem szívja.

Gyönyörű láb barackmagolajjal - A barackmagból nyert kivételesen finom illóolaj kisimítja a bőrt, rendszeres használata tartósan javítja a bőr állapotát.

A jojobaolaj tartósítja a keveréket - Ez a világos illóolaj nem avasodó viaszt tartalmaz. Más olajokkal keverjük el. A jojobaolaj enyhén tartósító tulajsdonsága révén meghosszabbítja az anticellulit olaj eltarthatóságát.

Serkentő fahéjolaj - A fahéjfa kérgéből nyert fahéjolaj erősíti a kötőszövetet, serkenti a vérellátást. Segít a szervezetnek eltávolítani a zsírsejtekből a lipideket.

A boróka- és rozmaringolaj melegít - Az illóolajok érezhető melegítő hatása feszesebbé teszi a test bedörzsölt részeinek izmait, és serkenti az anyagcserét.

A citrusolajok összehúzzák a bőrt - A citrom és a lime-olaj összehúzó hatású. Serkentik az izmokat, megelőzik a nyirok felhalmozódását az irhaszövetben, vagyis a narancsbőr létrejöttét. A narancsolaj kisimítja a bőrt, megelőzi a gennyes tüszők kialakulását.

Anticellulit olaj

Fűszeres

 • 60 ml barackmagolaj
 • 40 ml jojobaolaj
 • 15 csepp fahéjolaj
 • 10 csepp borókaolaj
 • 10 csepp rozmaringolaj
 • 10 csepp ciprusolaj
 • 5 csepp narancsolaj

Gyümölcsös

 • 60 ml barackmagolaj
 • 40 ml jojobaolaj
 • 15 csepp narancsolaj
 • 10 csepp citromolaj
 • 10 csepp lime-olaj
 • 8 csepp borókaolaj
 • 7 csepp rozmaringolaj

A keverék olajait töltük jól zárható, sötét üvegbe, és alaposan rázzuk össze. Az anticellulit olajok csak korlátozott ideig tarthatók el. Tároljuk sötét, hűvös helyen, és egy évnél tovább ne használjuk. alkalmazása előtt mindig rázzuk fel.


FIGYELEM! 
A gyümölcsös, citrusos anticellulit olaj erős napsugárzás hatására fototoxikus hatású. A bőrön csúnya barna pigmentfoltok alakulhatnak ki, melyek olykor sokáig nem tűnnek el. Az olajat soha ne használjuk közvetlenül napozás vagy szoláriumozás előtt.

TESTMOZGÁS
A rendszeres, főleg a lábat és a feneket megmozgató gyakorlatok fontos segítséget nyújtanak kemény cellulit és túlsúly esetén. A testmozgás kifejezetten növeli az anticellulit olajos kezelés hatékonyságát. A lábizom és a kötőszövet erősítésére kiváló pl. a biciklizés, a séta, guggollás, korcsolyázás, sífutás, lépcsőzés és az ugrókötelezés. A mozgás élénkíti az egész szervezet vérellátását, és sokszorosára növeli a kalóri elégetését. Fontos, hogy naponta legalább 30 percig tegyünk valamit a testünkért.

ÉRDEMES TUDNI
A jobb eredmény érdekében az olajos masszázs után folpakkal szorosan tekerjük be a lábunkat. A fóliázást mindig a lábfejnél kezdjük, onnan haladjunk felfelé, majd 45 percig hagyjuk fenn. Levétele után ismét finoman masszírozzuk át a bőrt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

***