vasárnap, január 26

BŐRVÉDŐ KRÉM MINDEN IDŐRE

-Természetes kozmetikumok-

Az arc, a nyak, a dekoltázs és a kézfej bőre rendszerint fedetlenül marad, így állandóan ki van
téve a különböző légköri hatásoknak: a szélnek, a napsugárzásának, a hideg vagy forró és száraz levegőnek, a nedvességnek, vagy éppen a káros környezeti hatásoknak, például az utcai szmognak. Ezen ingerek hatására a bőr rövid idő alatt kiszárad, repedezni, hámlani kezd, és az arcon vagy a kézfejen gyakran sötét elszíneződések jelennek meg. A külső tényezők befolyásával szemben ezeket a testrészeket hatékonyan óvhatjuk természetes bőrápoló krémmel. Hideg ellen a tiszta, zsíros krém a legmegfelelőbb. A hideg szél vagy a túlságosan erős napsugárzás okozta kiszáradást hidratáló hatású emulzióval előzhetjük meg. Ezek az ápoló krémek megóvják a bőr baktériumflóráját, megkímélve a káros hatásokkal szemben védelmet nyújtó természetes savköpenyt. A krémek tápláló összetevőit személyre szabottan, a bőrtípusnak megfelelően kell megválasztani.

Hőmérséklet ingadozásra - Gyakran vagyunk kitéve a változó időjárási feltételeknek: a szabadban hideg szél és nedvesség éri a bőrünket, a klimatizált helyiségekben pedig száraz levegő. Bőrünk ilyen körülmények között könnyen kiszárad, és elveszíti rugalmasságát. Segítséget nyújthat a rózsaolaj, kamillaolaj vagy folyékony bisabalol hozzáadásával készült hidratálókrém.
A bisabolol a kamilla illóolajának alkotóeleme, mely elősegíti az érzékeny bőr regenerációját. 50 ml hidratáló krémhez 5 csepp illóolaajat keverünk.

Felhasználás: A krémet ne csak az arcunkra kenjük, hanem a nyak, a dekoltázs és a kézfej bőrére is. A dekoltázs bőrét simává és feszessé teszi, ha a krémet egész tenyerünkkel visszük fel alulról felfelé haladva.

Téli bőrirritációra - Bőrünk télen különösen érzékeny a külső hatásokra. Az alacsony hőmérséklet ártalmas befolyását csökkenthetjük, ha megtisztított, megszárított bőrünkre tiszta, zsíros krémet viszünk fel vastag rétegben, mielőtt elindulnánk otthonról.

Nyárra: aloés hidratálókrém - A bőrt könnyen kiszáríthatja a sós tengervíz, a homok és a napsugárzás. Ne feledkezzünk meg nyaralás idején a bőr nedvességpótlásáról: miután egész nap a tűző napon tartózkodtunk, érdemes aloe verás krémmel bekenni az arcunkat és a dekoltázsunkat. Az aloés krém megfelelőképpen hidratál, megóvja a bőr egészségét és rugalmasságát.

A kézfej finom bőrének védelme - Kerti munka közben könnyen felsérthetjük a kezünket vagy a körmünket, de a földdel való érintkezés szintén gyorsan kiszáríthatja. Bőrünk védelme érdekében a munka megkezdése előtt vastagon kenjük be kézfejünket és körmünket zsíros krémmel, kissé masszírozzuk is be. Ennek köszönhetően munka után nemcsak egyszerűbben távolíthatjuk el a földet és a piszkot, de bőrünknek védelmet is nyújtunk a káros hatásokkal szemben. Érdemes ezenfelül kertészkesztyűt húzni. A munka végeztével, a kesztyű lehúzása után alaposan mossunk kezet, és krémezzük be a kezünket.

A cserepes bőr ápolása - A fedetlen, védtelen kézfejen kisebb repedések és sebek keletkezhetnek. Megelőzhetjük az esetleges gyulladásokat, rugalmassá és simává tehetjük bőrünket, ha kezünket naponta többször bekenjük hidratáló krémmel, amely E- és A-vitamint, valamint kamillaolajat vagy körömvirág-kivonatot tartalmaz.

ÉRDEMES TUDNI - A házilag készített természetes kozmetikumok eltarthatóságát jojobaolaj hozzáadásával hosszabbíthatjuk meg, amely nem avasodó folyékony viasz.
TÉLI BŐRVÉDŐ KRÉM

Zsíros alapú
20 ml mandulaolaj
20 ml jojobaolaj
1 és fél kávéskanál méhviasz
Az összetevőket vízfürdőben legfeljebb 60°C-ra felmelegítjük, és gondoan elkeverjük.

Hidratáló alapú
15 ml szőlőmagolaj
10 ml jojobaolaj
1 kávéskanál méhviasz
25 ml rózsavíz
1. Az olajokat és a viaszt vízfürdőn legfeljebb 70°C körüli hőmérsékletre hevítjük.
2. A rózsavizet külön edényben felmelegítjük, és az olajos keverékhez csppenként hozzáadva beledolgozzuk.

Ápoló hatású adalékok
Speciális összetevők hozzáadásával bőrtípusunknak megfelelő krémet állíthatunk össze. Az adalékokat a kihűtött krémbe keverjük.

 Hajszáleres bőrre

20 csepp bisabolol
10 csepp d-panthenol
10 csepp szantálfaolaj
 Normál bőrre

10 csepp folyékony A-vitamin
10 csepp folyékony E-vitamin
20 csepp narancsolaj

 Száraz bőrre

10 csepp körömvirág-kivonat
15 csepp aloékoncentrátum
20 csepp rózsafaolajNE FELEDJÜK!
-Minden eszköznek tökéletesen tisztának kell lennie. A krémek tégelyét használat előtt főzzük ki.
-A krémet tiszta műanyag spatulával vigyük fel.
-A házilag késíztett krémek rendszerint nem tartalmaznak tartósítőszert. A tiszta, zsíros krémek legfeljebb 1 évig, a hidratáló krémek 1 hónapig őrzik meg minőségüket.
-A természetes kozmetikumokat mindig hűvös helyen tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

***